DET ÄR DAGS ATT SÄGA HEJDÅ TILL VÅGEN | Elin Thörnblad

Elin Thörnblad

Annons

DET ÄR DAGS ATT SÄGA HEJDÅ TILL VÅGEN

Ända sedan jag började träna regelbundet för snart sex år sedan har jag vägt mig minst två gånger i veckan. Under och sedan efter min tävlingssatsning i bikini fitness jag gjorde för tre år sedan har jag vägt mig varje dag.

Nu har jag slutat väga mig. Sedan för ett år sedan diffar jag ca 1 kilo upp och ner i veckan, oberoende om jag har ätit enligt strikt kost eller ätit vad jag har velat.

Min kropp strejkar mot allt som har med viktnedgång eller fettminskning att göra och under flera månader har jag märkt att det inte riktigt spelar någon roll vad jag äter, så länge jag äter i någon form av lagom mängd.

Jag har kommit fram till att det inte lönar sig för mig att jag ska ställa mig på vågen varenda morgon och bli besviken för att det inte händer något, eftersom det varken går upp eller ner.

Den här hösten kommer jag ha mycket mer att fokusera på än att kriga mot min kropp. Som jag har skrivit tidigare har min inspiration varit som en berg-och dalbana och jag tror att anledningen till det är just detta krig. Jag vill må bra. Jag vill kunna träna det jag tycker är roligt och kunna njuta av en god måltid efteråt för att ge min kropp det bästa för att den ska kunna fungera.

Jag trodde aldrig att jag skulle kasta vågen. Det har varit en måttstock för mig att se så att jag inte går upp ännu mer i vikt och blir ännu mer besviken på mig själv. Folk har tyckt att jag har varit galen, och jag låter som en galen person när jag läser vad jag skriver. Men för mig har det varit ett perfekt sätt för mig att kontrollera mig själv, med tanke på hur jag och min kropp inte vill samma sak. Men jag orkar inte mer.

Det viktigaste här i livet är att man mår bra. Att ens kropp mår bra, att den orkar. Trots att jag vantrivs i den storlek jag befinner mig i nu, så finns det inte riktigt någonting jag kan göra åt det i dagsläget. Jag ska ge min kropp några månader att återhämta sig efter år av stress, press och låg energi. Sen får vi se vad som händer. Jag vet bara att jag inte är i en form jag trivs i, som jag aldrig kommer att trivas i. Jag vill ha bra och fina kroppsvärden. Jag vill ha ett starkt hjärta och bra blodcirkulation. Jag vill vara frisk. Jag vill ha mycket energi och vara mig själv och inte instängd i ett beteende beroende på vad vågen visar just den dagen.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats